Equinors sosiale kommunikasjonsplattformer

Sosiale kommunikasjons plattformer er i dag et verktøy som i dag brukes av enkeltindivider og ulike selskaper for å spre budskap, vekke oppmerksomhet og skape engasjement hos målgruppen de sikter til. Da det er et bredt utvalg av sosiale plattformer som kan brukes av alle, er det likevel forskjellig hvilke plattformer som når ut til de forskjellige målgruppene. Skal man nå ut til den yngre generasjonen også kalt generasjon z ville man for eksempel tatt i bruk sosiale plattformer som Snapchat eller Instagram, her er man garantert å nå ut til målgruppen man har satt seg.

Gratis arkivbilde med apple, berøring, elektronikk
Bilde fra Pexels.com

Hvorfor bruke sosiale plattformer?

Den første fordelen ved å ta i bruk sosiale plattformer er økt trafikk til egen nettside, klarer Equinor og skape et engasjement hos sin målgruppe ved å publisere innlegg med for eksempel ved å publisere en  en interessant video på Facebook vil dette skape et engasjement hos målgruppen som videre kan føre til at man gjør et videre søk på Equinor sin egen nettside. Bruk av sosiale plattformer vil også gi selskapet muligheten til å skape et nettverk og gir målgruppen en mulighet til å lære mer om selskapet og hva de tilbyr og bidrar med i et bærekraftig perspektiv. Det gir og selskapet muligheten til å ha sin egen «nyhetskanal» hvor de kan dele nyheter og oppdateringer om selskapet.

Hvilke sosiale plattformer er relevante for Equinor?

Ved å finne hvilken målgruppe selskapet vil nå ut til først, kan vi videre finne hvilken plattform som når ut til denne målgruppen. Målgruppen til Equinor er blant annet andre bedrifter som benytter seg av tjeneste selskapet tilbyr. Ved å nå ut til andre bedrifter vil jeg anbefale å ta i bruk store sosiale plattformer som Facebook og Twitter. På Facebook kan selskapet dele nyheter og oppdateringer som er relevant for samarbeidspartnere og bedrifter å lese om, samtidig som at det er en plattform de aller fleste bedrifter har en egen profil på. Facebook er en fin plattform å ta i bruk, da man kan opprette større innlegg med tekst der man kan dele fakta og forskjellige nyheter man vil skal nå ut til flere. For å skape et engasjement vil det være smart og opprette et innlegg med lite tekst og legge til en interessant video hvor man kan formidle budskapet på en måte som engasjerer leseren til å lese seg videre på temaet.

Twitter en og en fin plattform å ta i bruk, den er noe enklere enn Facebook da man har en grense ved hvor mange ord man kan bruke i hvert innlegg. Dette gjør at hvert innlegg burde være kort og interessant for å vekke oppmerksomheten til leseren, man kan linke til andre videoer og innlegg. Her kan også bedrifter og enkelt individer følge hverandre, og «reposte» eller «retweet» andres innlegg. Dersom Equinor har en egen talsmann på sosiale plattformer vil det og være en fordel om han eller hun legger ut innlegg fra en egen offisiell side da dette vekker oppmerksomheten til leseren i større grad.

Gratis arkivbilde med app, apple, applikasjon
Bilde fra Pexels.com

Equinor har i tillegg en egne retningslinjer for bruk av sosiale plattformer hvor de opplyser om ulike retningslinjer og informerer om hvilke plattformer de benytter seg av;

Retningslinjer for sosiale medier – les mer her – equinor.com

Ulempen ved å bruke sosiale plattformer

Bilde lånt fra artikkelen «Equinor drukner i rasende kommentarer på sosiale medier». Filternyhetene.no

Ved bruk av sosiale plattformer er det viktig og ha kontroll på hva man deler, da målgruppen du treffer kan reagere ulikt og på en måte man ikke var forberedt på. I 2019 delte selskapet et enkelt og hva de trodde et harmløst innlegg på den sosiale plattformen Instagram, hvor det fort snudde og innlegget fikk flere tusen negative kommentarer. Nedenfor ligger linken til artikkelen med mer informasjon om tilfellet.

Equinor drukner i rasende kommentarer på sosiale medier – Filter Nyheter

Kilder:

7 grunner til hvorfor sosiale medier er lønnsomt for din bedrift (effektdigital.no)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*