3D – PRINTER

En av teknologiene vi har lært om i digital markedsføring er 3D printer, hva er det og hva kan det brukes til?

Gratis arkivbilde med 3d, arbeide, datamaskin
Bilde fra Pexels.com

Med en 3D print har man mulighetenen til å lage akkurat det man ønsker, vi kan designe og lage egne gjenstander med fantasien som det eneste hinderet. I artikkelen «Med 3D printer kan du lage egne gjendstander» til Komplett leser vi om at den første 3D printeren kom til Norge allerede i 1984, men den er over tiden blitt utviklet for bransjer og bedrifter og er i dag blitt så lett og avansert at man kan ha den hjemme til eget bruk.

En 3D printer fungerer ved at gjenstander blir skrevet ut lag på lag av et valgt materialet og ved høy varme og presisjon sprøytes ut i et tynt hull som beveger seg med instrukser fra maskinen etter hvordan gjenstanden skal være.

Denne teknologien er så avansert at det kan lage hva enn vi ønsker, dette kan være en god løsning for bedrifter som da kan produsere egne gjenstander til produkter de ønsker, og dermed spare tid og penger. Den negative siden kan være at ved at folk plutselig har muligheten til å lage det de ønsker gjemme, kan føre til et tap av salg hos bedrifter som egentlig selger dette produktet i butikk, med andre ord synker verdien på produktet.

Kilder

3D-printer gir deg mange muligheter – Komplett.no – Komplett.no

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*