«How to» Google Analytics

Hvorfor er det en fordel for bedrifter og bruke verktøyet Google Analytics, og hvordan fungerer det? Google Analytics er et verktøy som gir bedrifter muligheten til å få en forståelse og oversikt over kundene sine på de ulike plattformene som brukes. Hvorfor er dette noe man burde benytte seg av? En god grunn til å benytte seg av dette er at man har muligheten til å markedsføre produktet eller bedriften bedre. Ved oppstart av en ny butikk kan man bruke verktøyet for å finne sin plass i markedet og følge med på hvordan siden vokser.

Men hvordan bruker man det riktig?

Her er en liste over hvordan man setter opp Google Analytics

1. Opprett en bruker på Google Analytics

2. Fyll inn din bedrifts nettsides informasjon for å få en sporings- ID

3. Klikk på sporingskode og kopier sporings – ID’en din

4. Gå til marketing intergrations i wix – kontoen din

5. Klikk på å koble til under Google Analytics

6. Koble til GA og lim inn ID’en din

7. Klikk på avmerkingsboksen for IP – anonymisering og lagre

(Wixblog, 2020).

Under er også en link til en video av hvordan man bruker Google Analytics.

Google Analytics: First Steps – YouTube

Å sette opp Google Analytics er en ting, men om man ikke vet hvordan man forstår seg på det har det ingen hensikt. Det kan virke komplisert og vanskelig i starten, men etter man har satt seg inn i det og hvordan det fungerer vil man oppdage at dette er et svært nyttig verktøy, spesielt om man er en ny oppstartet bedrift som for eksempel oss studenter på digital markedsføring hvor vi har opprettet en nettbutikk.

Hva bruker vi verktøyet til?

Kort fortalt brukes Google Analytics for å gi oss bak en nettbutikk en innsikt og oversikt over data som senere kan brukes når man skal ta avgjørende beslutninger på vegne av nettbutikken. Vi får en oversikt over hva kunder gjør på nettsiden vår og om markedsføringen vi gjør når ut til ønskede målgruppe (Synlighet, 2022).

Ikke bare er verktøyet essensielt å bruke ved oppstart og under driven bak en nettbutikk, men det er også gratis å ta i bruk. Ved bruk av Google Analytics kan vi få god oversikt over:

  • Hvem besøker nettsiden vår?
  • Hva gjør de på nettsiden?
  • Hva og hvilke sider er det som gir mest salg?
  • Hvilke kampanjer treffer?

(Synlighet, 2022).

Til slutt, kan man måle suksess med GA?

Google Analytics lar oss måle det som er viktig, ved å måle konverteringer. Dette innebærer en relevat predefiner handling som telles idet noen er i aktivitet på nettbutikken. For å «måle sukess» kan et selskap følge med på aktiviteten på nettbutikken og se om aktiviteten treffer deres mål. Vi kan følge med på hvor mange kjøp, total verdi av transaksjoner og snitt av antall kjøp per kunde. (Coretek, 2022).  

Kilder brukt i dette innlegget:

How to Use Google Analytics: Introductory Guide For Beginners (wix.com)

https://synlighet.no/blogg/hva-er-google-analytics/

https://www.coretrek.no/aktuelt/fagstoff/fem-grunner-til-hvorfor-du-burde-bruke-google-analytics

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*