STUDENT UNDER COVID-19 PANDEMIEN

Vi er nå på vårt andre år hvor covid-19 pandemien har en stor påvirkning på vår hverdag. Smitten stiger, nye varianter oppdages og byene stenger ned. Vi har hatt to fulle nedstenginger der arbeidsplasser har måttet stenge og skoler har undervisning over nett via zoom. I dag har vi en lettere nedstenging hvor det sosiale livet blir svært svekket, det er zoom undervisning på universitetet sjenkestopp. Hvordan har dette påvirket en student som meg selv i hverdagen? Ville det bli en utfordring og skape et nettverk på universitetet, møte nye folk og venner og hvordan så jobbsituasjonen ut?

Helt ny i byen uten kjentfolk på samme studie og en relativt kort fadderuke førte til en liten bekymring over om jeg ville skape nye relasjoner med mine medstudenter. Etter noen få dager med sosiale samkomster ble man for en liten gjeng som førte til en trygghet og jeg ble litt mer klar for å starte på studiene. Vi ble kastet rett i undervisning via zoom, noe som var nytt for de aller fleste. Zoom undervisning var ikke noe man så frem til i forkant, men etter og ha kommet i en god rutine ved og komme seg opp på biblioteket for å lese å se forelesninger oppdaget jeg at det ikke var så ille. Vi hadde flinke forelesere som lærte oss det vi trengte og hjemmeeksamen var og en fordel.

Da jeg selv synes det var helt greit med zoom undervisning, ble det fort en utfordring når det åpnet opp for fysisk undervisning på skolen. Her møtte jeg og ble kjent med flere medstudenter, og lærte mer enn det jeg gjorde under zoom undervisningen. Med dette vil jeg si at høsten 2021 var et bedre semester da vi fikk gå på fysiske forelesninger og være sosiale i hverdagen. Pandemien har hatt mye og si på hverdagen til oss studenter, noen har det vanskeligere enn andre. Likevel har jeg hatt en positiv opplevelse med studiet og blitt kjent med mange fine folk.

Nå er det januar 2022 og vi er tilbake til zoom undervisning, de fleste (inkludert meg selv) sitter mest sannsynlig med et håp om at det er mulig og komme på skolen om ikke alt for lenge.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*